Krav… wat?

Krav Maga is van oorsprong een Israëlisch Close Combat systeem. Bij de EKMA passen we die Close Combat toe in een zeer compleet zelfverdedigingssysteem. We hebben het dus niet alleen over het vechten, meer nog we hebben het liever over hoe het nooit tot vechten hoeft te komen. Feit is natuurlijk dat het soms niet te vermijden valt.

We onderscheiden 3 belangrijke fases:

Pre incident management

Detectie, preventie en vluchten.

Incident management

De-escaleren en fysiek onttrekken

Post incident management

Zelfverzorging, hulp vragen, debriefing en het juridisch aspect.

Het maakt niet uit of je groot of klein bent

Het maakt niet uit of je een goede conditie hebt of niet

Het maakt niet uit of je vrouw of man bent

Het maakt niet uit of je jong of minder jong bent

Bij de EKMA maken we het verschil door alles in een correcte context te plaatsen. We werken in onze trainingen meestal met mini rollenspelen, dat zijn situaties die echt kunnen gebeuren.

De lesgevers geven je de ruimte om te experimenteren, ontdekken. Je kunt vragen stellen en onze stellingen testen. We geven je alle tools om op jouw eigen tempo een zelfverdedigingssysteem op jouw maat te bouwen.

Geen choreografieën, geen rituelen, geen machotoestanden!

Omdat we het graag over realistische zelfverdediging hebben, zijn we dus niet bezig met choreografie en het afmeten van fysieke competenties. Wat we doen is gemakkelijk te leren. Geen topconditie? Geen probleem… Tijdens de trainingen gaan we functioneel bewegen maar houden we wel rekening met je eventuele beperkingen.

We werken aan je mentale, verbale en fysieke weerbaarheid.